ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Μόνο με ρύθμιση του χρέους, μπαίνουμε στο πρόγραμμα

17:11 - 30 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το υψηλό χρέος της Ελλάδας και η φτωχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπουν στο ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με το «αυστηρά εμπιστευτικό έγγραφο», το οποίο αναφέρεται στα αποτελέσματα της δίωρης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εγείρει αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται, αν και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το νέο πακέτο βοήθειας συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Ταμείου, προς ώρας δεν μπορεί να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να υπάρξει άμεση συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, το ΔΝΤ θα είναι ικανό να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, μόνο εφόσον η Ελλάδα συναινέσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η Ευρωζώνη προβεί στην ανακούφιση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, οι δύο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ συνιστούν αγκάθι για την Ευρωζώνη, η οποία αρνείται σθεναρά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 30 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.