ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο: Το παίρνει πάνω του ο Αλέξης-Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις

10:15 - 04 Αυγ 2015 | Οικονομία
Μνημόνιο: Το παίρνει πάνω του ο Αλέξης-Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις
Με άμεσο στόχο την υπογραφή της τελικής συμφωνίας πριν από τις 18 Αυγούστου, η κυβέρνηση, προεξέχοντος του Αλέξη Τσίπρα, επιταχύνει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης.

Απώτερος στόχος να αποφευχθεί η λεγόμενη «συμφωνία γέφυρα», που θα παρατείνει κι άλλο την εκκρεμότητα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επιστρέφει σήμερα από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ερεικούσα κοντά στην Κέρκυρα, αναλαμβάνει τον συντονισμό της προσπάθειας, ώστε οι αρμόδιοι υπουργοί να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις απευθείας με το «κουαρτέτο» των δανειστών. Η πλευρά των δανειστών φαίνεται να επιμένει στα θέματα των συντάξεων και της φορολογίας των αγροτών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δίνει σημασία στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής στις συζητήσεις αυτές.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να έχουν τελειώσει όλα μέχρι τις 20 Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένη η καταβολή δόσης ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και να απελευθερωθεί προκαταβολή προς τη χώρα μας ύψους 25 δισ. ευρώ, από το πακέτο των 82-86 δισ. ευρώ, για το οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση τώρα.

Ταυτόχρονα θα ήθελε να προσδιοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ρύθμιση και την ελάφρυνση του χρέους και συγκεκριμένα η έναρξη αυτής της διαπραγμάτευσης να γίνει τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να χειριστεί εντός της εβδομάδας και τα εσωκομματικά θέματα καθώς αναμένεται να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να αρχίσει την οργάνωση του συνεδρίου, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 04 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.