ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάσμα κυβέρνησης Θεσμών για τα κόκκινα δάνεια

17:09 - 05 Αυγ 2015 | Οικονομία
Χάσμα κυβέρνησης Θεσμών για τα κόκκινα δάνεια
Πως δεν θα θα υπάρξει "κούρεμα" στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών, διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος της συνάντησης με τους Θεσμούς.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι επί τάπητος ετέθη το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, δηλώνοντας κατόπιν των σημερινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών πως "Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους".

"Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στη σημερινή συνάντηση με τους Θεσμούς συζητήθηκαν και τα προαπαιτούμενα αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και πως θα κατανεμηθούν στον χρόνο. Πηγές αναφέρουν πως ελληνική πλευρά θέλει αναβολή στις αποφάσεις για την φορολογία στους αγρότες, καθώς είναι υφεσιακό μέτρο, αναφέροντας επίσης πως επιχειρείται τα εργασιακά να μεταφερθούν για αργότερα, καθώς προέχει η οριστικοποίηση του νέου πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης ανέφερε πως οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση "θα πρέπει να συνδυαστούν χρονικά με αυτές για τα κόκκινα δάνεια", καθώς "τα δύο θέματα" , όπως είπε, "θα επιλύουν μαζί γιατί αλληλοεπηρεάζονται".

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι το νέο υπερταμείο απασχόλησε την σημερινή διαπραγμάτευση  ότι συγκεντρώνεται το ποσό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πως θα λειτουργεί και τι μορφή θα έχει. Επίσης δεν έχουν καταλήξει για το πώς θα ενταχθούν τα υφιστάμενα έργα που τρέχουν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 05 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.