ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημονίο: Ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα προαπαιτούμενα

09:34 - 12 Αυγ 2015 | Οικονομία
Μνημονίο: Ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα προαπαιτούμενα
Την άμεση ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες περιλαμβάνει η λίστα των προαπαιτουμένων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της νέας συμφωνίας

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των διαγωνισμών. 

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με βάση τον προτιμητέο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί. Αυτό οφείλει να αποτελέσει μια διαδικασία μη αναστρέψιμη. Στις προαπαιτούμενες δράσεις προβλέπεται ακόμη η έγκριση από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ του σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας που θα περιλαμβάνει προς ιδιωτικοποίηση όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν εισφερθεί στο Ταμείο έως τις 31/12/2014.

Το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας θα επικαιροποιείται σε εξαμηνιαία βάση και θα εγκρίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ. Το νέο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει ιδρυθεί έως τον Μάρτιο του 2016, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τον Ιούνιο του 2016. Έτσι, τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην οποία θα προβαίνει το εν λόγω ταμείο, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Τέλος, θα πρέπει να ορισθεί μια ειδική Task Force, η οποία έως τον Οκτώβριο του 2015, θα αναλάβει να διερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία που θα περάσουν στο νέο ταμείο, καθώς και τους τρόπους βέλτιστης αξιοποίησής τους, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί εάν σε αυτά θα περιληφθούν και περιουσιακά στοιχεία που σήμερα ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Το ταμείο δεν θα επιτρέπεται να παρέχει εγγυήσεις, να εκδίδει ομόλογα ή να δανείζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 12 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.