ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό «βέτο» για παρουσία του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής

15:30 - 12 Αυγ 2015 | Οικονομία
Γερμανικό «βέτο» για παρουσία του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής
Με «μισό» μάτι βλέπουν οι Γερμανοί τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων της χώρας μας για υλοποίηση στο ακέραιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει δέσμευση παρουσίας εκπροσώπου του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με πολλαπλές ερμηνείες. Όπως όλα δείχνουν θα απαιτηθεί από τη γερμανική πλευρά η πλήρης δέσμευση του ΔΝΤ ως προς την παροχή βοήθειας για την Ελλάδα. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πριν από λίγες ώρες υπήρξαν δημοσιεύματα της εφημερίδας Die Zeit η οποία ανέφερε πως η Γερμανία επιδιώκει να εξασφαλίσει τρόπους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να σταματήσει τα αιτήματα ελάφρυνσης του χρέους.

Μεγάλη ωστόσο παραμένει η δυσπιστία του Βόλφκανγκ Σόιμπλε και των συνεργατών τους ως προς το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας ενώ μέριμνες απαιτούνται για να υπάρξει διεύρυνση των προς πώληση "ασημικών" της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μέρκελ "ο Έλληνας πρωθυπουργός μας έχει συνηθίσει σε υποσχέσεις όμως εκτιμούμε πως ο χρόνος του έχει τελειώσει και πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμη πρόταση".

Μείζον επίσης είναι το πρόβλημα ως προς την πορεία έγκρισης της νέας συμφωνίας από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις από βουλευτές της σφαίρας επιρροής του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλκανγκ Σόιμπλε που δεν έχουν πειστεί για την βιωσιμότητα των ελληνικών προτάσεων και για τη θέληση της αριστερής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.