ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνία: Ανοδικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης

12:15 - 14 Αυγ 2015 | Οικονομία
Πολωνία: Ανοδικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης
Με ρυθμούς χαμηλότερους των αναμενόμενων εκτιμήσεων “έτρεξε” η οικονομία της Πολωνίας το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Συγκεκριμένα σημειώθηκε ανάπτυξη της τάξης του 3,3%  καθώς ο αποπληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ, αλλά και η μείωση της ανεργίας, εξακολουθούν να τροφοδοτούν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Αναλυτικότερα ΑΕΠ διαμορφώνει αύξηση 3,3% σε σχέση με το προηγούμενου έτος, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας. Στον αντίποδα οι μέσες εκτιμήσεις, σύμφωνα με 30 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,6%. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οικονομία αναπτύχθηκε 0,9%.

Η ανάπτυξη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης έχει υπερβεί το 3% για έβδομο τρίμηνο, καθώς η χώρα επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, τους υψηλότερους μισθούς και τις αυξήσεις των θέσεων εργασίας.

Τέλος, ενώ η κεντρική τράπεζα έχει διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο σε ιστορικό χαμηλό σε σχέση με τον Μάρτιο, οι δαπάνες των νοικοκυριών, που αντιστοιχούν στο 60% του πολωνικού ΑΕΠ, βοήθησαν ώστε να διατηρηθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 14 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.