ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απολύτως εφικτή» η συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με την Κομισιόν

15:08 - 14 Αυγ 2015 | Οικονομία
«Απολύτως εφικτή» η συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με την Κομισιόν
Την πεποίθησή της ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν το πρόγραμμα στήριξης ύψους 85 δισεκ. ευρώ για την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από την υπερψήφισή του από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Θεωρούμε ενθαρρυντική την τελεσίδικη ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σήμερα το πρωί και έχουμε την πεποίθηση ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι απολύτως εφικτό σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες», δήλωσε μία εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Επίσης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ευρωπαϊκή πηγή: Οι υπ. Οικονομικών θα εγκρίνουν το ελληνικό πρόγραμμα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, σύμφωνα με πηγή της Ε.Ε. στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Οι χώρες της Ευρωζώνης αποδέχονται το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί» λέει στην εφημερίδα του Ελσίνκι η ίδια πηγή, που δεν κατονομάζεται.

«Η συνάντηση δεν πρόκειται να είναι τρομακτικά δύσκολη. Το θέμα της Ελλάδας έχει συζητηθεί διεξοδικά και θα ήταν πολύ παράξενο αν το Eurogroup δεν ενέκρινε το πακέτο της βοήθειας» προσθέτει και επισημαίνει: «Η συναίνεση μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωζώνης αυξάνεται αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθεί», πρόσθεσε.

Πρόταση Κομισιόν για δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα ύψους 6 δισ. ευρώ

Ωστόσο, νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι δημοσίευμα της Bild αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει δάνειο-γέφυρα ύψους 6,04 δισ. ευρώ, εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συμφωνήσουν για την σχεδιαζόμενη τρίτη δανειακή σύμβαση στη σημερινή τους συνάντηση.

Η πρόταση προβλέπει ότι το δάνειο-γέφυρα θα έχει μέγιστη διάρκεια τριών μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 14 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.