ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Δοκιμαστική ψηφοφορία για τους Έλληνες η Μέρκελ

13:40 - 18 Αυγ 2015 | Οικονομία
Bloomberg: Δοκιμαστική ψηφοφορία για τους Έλληνες η Μέρκελ
Έτοιμη να βγάλει το μαστίγιο για ακόμη μία φορά στην γερμανική Bundestag είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη όμως εκτός από το αριστερό κόμμα Die Linke, περίπου 60 βουλευτές του CDU της Μέρκελ απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα.

Φαίνεται πως το... μασάζ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έπεισε και τώρα τη σκυτάλη παίρνει η Άνγκελα Μέρκελ. Η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης και εκεί η Μέρκελ δεν αποκλείεται να βγάλει... μαστίγιο!

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σχεδιάζουν τη διεξαγωγή μίας δοκιμαστικής ψηφοφορίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα μιλήσει την Κ.Ο. του κόμματός της και θα επιχειρήσει να μεταπείσει τους βουλευτές της για να στηρίξουν το πρόγραμμα των 86 δισ.

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σόιμπλε διαμηνύουν με κάθε αφορμή και τρόπο πως το νέο δάνειο στην Ελλάδα προσφέρει «βιώσιμη διαδρομή», παρά το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει ακόμη δεσμευθεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότησή του.

«Δεν θα μπορέσω να συναινέσω», δήλωσε ο βουλευτής και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Χανς Μίχελμπαχ του αδελφού βαυαρικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.