ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία-Σόιμπλε: «Βήμα, βήμα η εκταμίευση των δόσεων»

09:30 - 19 Αυγ 2015 | Οικονομία
Την επιθυμία του να σταθεί γρήγορα στα πόδια της η χώρα μας εξέφρασε σε δηλώσεις του στην έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την έγκριση του τρίτου ελληνικού προγράμματος στήριξης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανοίγοντας «Οι τελευταίοι οκτώ μήνες δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να έχει το οιοδήποτε πλεόνασμα, θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα αναστραφεί» είπε ο κ. Σόιμπλε στην εισήγησή του, ενώ τόνισε ότι οι δόσεις του προγράμματος θα εκταμιεύονται «βήμα-βήμα κάθε φορά που καλύπτονται οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα».

Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματος στους Γερμανούς βουλευτές σημείωσε ότι με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου «βοηθάμε την Ελλάδα να μπει στο σωστό δρόμο» και πρόσθεσε πως μόνο αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν, όμως το ελληνικό κοινοβούλιο αποδέχθηκε ένα μέρος αυτών των αλλαγών και δεν θα ήταν σωστό να μη δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μίας νέας αρχής», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το Ταμείο θα εξετάσει τη συμμετοχή του με θετικό πρόσημο τον Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, δήλωσε βέβαιος ότι τον Οκτώβριο «θα φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα», αποκλείοντας για πολλοστή φορά το κούρεμά του, μιλώντας όμως και πάλι δυνατότητα επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής.

Κάλεσε τέλος τους Γερμανούς βουλευτές να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα στήριξης, παραδεχόμενος ότι προσωπικά δεν του ήταν εύκολο να φτάσει σε αυτή την απόφαση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.