ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΣΤΑΤ: "Βουτιά" κατά 13,4% ο κύκλος εργασιών στη βιοµηχανία

12:33 - 19 Αυγ 2015 | Οικονομία
ΕΛΣΤΑΤ: "Βουτιά" κατά 13,4% ο κύκλος εργασιών στη βιοµηχανία
Υποχώρηση της τάξης του 13,4% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) για τον μήνα Ιούνιο του 2015. Στον αντίποδα, ο συγκεκριμένος δείκτης, πέρσι την αντίστοιχη περίοδο είχε παρουσιάσει άνοδο της τάξης του 11,0%.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2014 - Ιουνίου 2015, σε σύγκριση µε τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2013 - Ιουνίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 4,0%, έναντι μείωση 4,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. 

Συγκεκριμένα η Ελληνική Στατιστική Εταιρεία αναφέρει ότι:

Η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 13,4% το µήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, προκύπτει από τις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Την αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 33,1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.

β. Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 13,9%. Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, µηχανοκίνητων οχηµάτων, ρυµουλκούµενων, ηµιρυµουλκούµενων και επισκευών και εγκατάστασης µηχανηµάτων και εξοπλισµού.

Επίσης, η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιοµηχανία κατά 13,4% το µήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:
- Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,2%.
- Στη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 22,2%

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,2% το µήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 2,2%. Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.

β. Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 6,3%. Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, µηχανοκίνητων οχηµάτων, ρυµουλκούµενων, ηµιρυµουλκούµενων, λοιπού εξοπλισµού µεταφορών και επισκευών και εγκατάστασης µηχανηµάτων και εξοπλισµού.

Ανάλυση ετήσιων µεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η µείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 22,2% το µήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Την αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατοµείων κατά 81,5%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης µεταλλούχων µεταλλευµάτων και άλλων εξορυκτικών και λατοµικών δραστηριοτήτων.

β. Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 23,3%. Ειδικότερα, στη µείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και µη µεταλλικών ορυκτών.

Επίσης, η µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιοµηχανία κατά 22,2% το µήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών ως εξής:

- Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 1,6%.
- Τη µείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 29,8%. 

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.