ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αποπληρώθηκε το ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου

11:11 - 20 Αυγ 2015 | Οικονομία
ΕΚΤ: Αποπληρώθηκε το ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου
Αποπληρώθηκε το ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Συγκεκριμένα η Ελλάδα κατέβαλε ποσό που ανέρχεται στα 3,2 δισ. σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο μάλιστα επικαλείται κυβερνητική πηγή.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η αποπληρωμή έγινε, τα χρήματα μεταφέρονται στην ΕΚΤ.

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και τέθηκε επίσημα σε ισχύ έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, που αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει το δάνειο, διάρκειας 32,5 ετών, μπορεί να ανέλθει μέχρι €86 δισ. συμπεριλαμβανομένου ποσού έως €25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Αρχικά, για αυτόν το σκοπό είναι άμεσα διαθέσιμα €10 δισ.

Προστίθεται δε ότι η πρώτη εκταμίευση ανέρχεται στα €13 δισ. εκ των οποίων περίπου €12 δισ. θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.

Τέλος, περίπου €1 δισ. θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.    

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.