ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Εθνική κυβέρνηση η απαίτηση του εμπορικού κόσμου

12:47 - 21 Αυγ 2015 | Οικονομία
Μίχαλος: Εθνική κυβέρνηση η απαίτηση του εμπορικού κόσμου
«Οι  προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς», ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, καλώντας παράλληλα τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην οικονομία, ο κ. Μίχαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η αποφυγή πρόωρων εκλογών και η ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας των κυβερνήσεων. Αποδεδειγμένα, άλλωστε, οι προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και συνήθως δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μοιάζει αναπόφευκτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρηματικός κόσμος προτρέπει τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό που δεν κατάφεραν τώρα, δηλαδή να ομονοήσουν και να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, να το πράξουν άμεσα μετά την διενέργεια των εθνικών εκλογών, ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμά τους αντανακλά και πάλι την λαϊκή ετυμηγορία για μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, που θα εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και θα προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.