ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Στηρίζουμε την καταπολέμηση της ανεργίας

16:35 - 14 Δεκ 2006 | Οικονομία
Τη στήριξη που παρέχει ο ΣΕΒ σε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, κ. Γιάννης Ταβουλάρης.

«Συστρατευόμαστε σε κάθε ενέργεια που συμβάλλει:

* στην υποστήριξη των ανέργων τόσο με τη μορφή της αντιστάθμισης της απώλειας εισοδήματος όσο και με τη μορφή ενεργούς πολιτικής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

* στην καλύτερη εναρμόνιση της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας –ιδιαίτερα με την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης-που αποτελεί βασικό παράγοντα για την αύξηση της απασχόλησης.

* στη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις επαγγελματικές οργανώσεις για την καταπολέμηση κάθε μορφής παρανομίας, όπως η εισφοροδιαφυγή, η αδήλωτη εργασία κ.ο.κ.», υπογράμμισε ο κ. Ταβουλάρης.

Η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνικής προστασίας απαιτεί την καλύτερη διαχείριση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στην τσέπη των ανέργων,καλύτερα προγράμματα για τη μετεκπαίδευση και κατάρτιση και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, αποτελεί πάγια θέση του ΣΕΒ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.