ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της Eldorado η απόφαση του ΣτΕ για την «Ελληνικός Χρυσός»

14:28 - 27 Αυγ 2015 | Οικονομία
Υπέρ της Eldorado η απόφαση του ΣτΕ για την «Ελληνικός Χρυσός»
Την καναδική Eldorado Gold δικαιώνει η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην πολύπαθη διαμάχη για την άδεια της «Ελληνικός Χρυσός», αν και το έργο αναμένεται να μην δρομολογηθεί άμεσα και να παραμείνει «παγωμένο».

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση λαμβάνει χώρα τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «μπλοκάρει» τα έργα της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, με το επιχείρημα ότι η εταιρία έχει παραβιάσει συμβατικούς όρους.

Θυμίζουμε πως η Eldorado σταμάτησε τις εργασίες στο μεταλλείο της Χαλκιδικής και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους περισσότερους από τους 2.000 υπαλλήλους της. Ο διαχειριστής της Eldorado στην Ελλάδα, Eduardo Moura δήλωσε σήμερα ότι το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της εταιρίας μετά την προσφυγή τον Απρίλιο κατά της ελληνικής κυβέρνησης, σε θέματα αναφορικά με την περιβόητη τεχνική μελέτη.

«Η απόφαση υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της Eldorado, είναι αποτέλεσμα της προσφυγής μας πριν από μήνες», τόνισε ο Moura, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε ξανά τα έργα στη Χαλκιδική αλλά υπονομεύει το επιχείρημα που χρησιμοποίησε το υπουργείο για να άρει τις άδειές μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 27 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.