ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης για Μνημόνιο: Ούτε ο Τσίπρας δεν το πιστεύει

12:07 - 04 Σεπ 2015 | Οικονομία
Βαρουφάκης για Μνημόνιο: Ούτε ο Τσίπρας δεν το πιστεύει
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως δεν θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. "Θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ", σχολίασε.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει γιατί η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει. "Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας πως το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως είναι προσωπικός φίλος του και ένας "εξαιρετικός πολιτικός", ωστόσο δικαιολογώντας τη μη κάθοδό του στις εκλογές σημείωσε: "Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πώ ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία".

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επαίνεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικό» κεντρικό τραπεζίτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 04 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.