ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην σημερινή Ελλάδα

16:49 - 09 Σεπ 2015 | Οικονομία
CNBC: Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην σημερινή Ελλάδα
«Μοναδικός όρος να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, ο κίνδυνος μη σχηματισμού κυβέρνησης θα προκαλέσει κατακερματισμό », τονίζουν οι αναλυτές.

Επενδυτικές ευκαιρίες βλέπουν στην Ελλάδα χρηματοοικονομικοί αναλυτές, που εκτιμούν ότι τώρα είναι η ώρα για επιτάχυνση της ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας. Όλα αυτά βέβαια, υπό τον έναν και μοναδικό όρο ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες στρέφουν το βλέμμα τους στη χώρα μας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στην ελληνική αγορά.

Άρθρο του CNBC, επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να συμφώνησε μόλις τον περασμένο μήνα σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, έχει αρχίσει ήδη όμως να μοιάζει με επενδυτική ευκαιρία. «Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο, ο Φρανσέσκο Σταράτσε, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Enel.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο Iταλός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει: «Αν προσπαθήσει κανείς να δει την Ελλάδα μετά από πέντε με 10 χρόνια, θα διαπιστώσει ότι αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, η δυνητική ανάπτυξη θα κινηθεί υψηλότερα, η αναποτελεσματικότητα θα υποχωρήσει, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν, ενώ η εμπιστοσύνη θα επανακτηθεί». Και συμπλήρωσε: «Είναι σαν μια αναδυόμενη οικονομία στην ανοδική της τροχιά».

Το CNBC, αναζητώντας στοιχεία να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να μοιάζει με επενδυτική ευκαιρία, ανατρέχει στις αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, μία αξιόπιστη ένδειξη. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, βρίσκεται στο 9% από 19% τον Ιούλιο, αποτυπώνοντας έτσι ότι ο κίνδυνοι για την Ελλάδα έχουν μειωθεί.

Επιφυλακτικοί παραμένουν, ωστόσο, οι αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι το ρίσκο δεν έχει ακόμα εξαλειφτεί, ιδιαίτερα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ο κίνδυνος μη σχηματισμού κυβέρνησης θα προκαλέσει κατακερματισμό και θα ανοίξει την πόρτα για τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στην χρονιά», δήλωσε στο CNBC η Tina Fordham, επικεφαλής πολιτικής ανάλυσης στη Citi.

«Αδιαμφισβήτητα, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο ασφαλιστικό που εκκρεμούν και πρέπει να εφαρμοστούν. Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά αποφυγής ενός Grexit, αν δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αλλαγές, σε τρία ή τέσσερα χρόνια μπορεί να βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν μερικούς μήνες», τόνισε ο Randy Frederik, managing director στην Charles Schwab.

 Βέβαιος ότι η επένδυσή του θα αποδώσει εμφανίζεται στο CNBC και ο Wilbur Ross, ο οποίος έχει επενδύσει στην Eurobank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.