ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαϊκή Ενότητα: Ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεις του ΟΛΠ

22:30 - 10 Σεπ 2015 | Οικονομία
Λαϊκή Ενότητα: Ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεις του ΟΛΠ
Για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα με αιχμή τον ΟΛΠ. Υιοθετώντας καταγγελίες του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου σημειώνει ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ετοιμάζεται να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα σε σύμβαση παραχώρησης των εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου στον ΟΛΠ.

«Αυτό σημαίνει εκτάσεις που ανήκουν στον ελληνικό λαό θα παραχωρηθούν στους «επενδυτές»: Το Καστράκι, το λιμανάκι των αλιέων, η παραλιακή μετώπη της Δραπετσώνας, η Λιμενική Ζώνη των Λιπασμάτων, ο χώρος στον οποίο θα ανεγερθεί το Κέντρο Υγείας. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της επιλογής της κυβέρνησης Τσίπρα να επιμείνει στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και να την συμπεριλάβει και στο Τρίτο Μνημόνιο.

Καλούμε την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην σύμβαση παραχώρησης. Ρόλος της είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και όχι να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τέτοιες αποφάσεις και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.