ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup-Ντάισελμπλουμ: Να συνεχιστεί η σωστή προετοιμασία

12:35 - 12 Σεπ 2015 | Οικονομία
Eurogroup-Ντάισελμπλουμ: Να συνεχιστεί η σωστή προετοιμασία
Ξεκάθαρο προς την ελληνική πλευρά ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο κτήριο όπου θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Στη δήλωσή του ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προετοιμασία και από πλευράς των θεσμών προκειμένου να μπορέσουν να ετοιμάσουν την αξιολόγησή τους και να προσδιορίσουν τα προαπαιτούμενα για τους επόμενους δύο - τρεις μήνες.

Τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι νομοθετικές προετοιμασίες στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ασαφής.
Ερωτηθείς για την πρόταση που ετοιμάζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την τραπεζική ένωση, ο κ. Ντάσελμπλουμ δήλωσε ότι δεν την έχει δει ακόμη.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών την έχει ήδη απορρίψει, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε τα ρίσκα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά επίσης πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και να μοιράσουμε τα ρίσκα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 12 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.