ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Focus: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα-«Δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε»

10:58 - 14 Σεπ 2015 | Οικονομία
Focus: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα-«Δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε»
Τα πυρά του γερμανικού Τύπου δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα για το έργο που επέδειξε όσο κρατούσε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια της.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Focus ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να κάνει τίποτα από όσα υποσχέθηκε.  Επιπλέον χαρακτηρίζει αβέβαιο το εκλογικό αποτέλεσμα και διερωτάται αν εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός Grexit.

Το γερμανικό περιοδικό, αναφερόμενο στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, γράφει χαρακτηριστικά ότι: «Οι Έλληνες καλούνται και πάλι να προσέλθουν στις κάλπες. Θα πρέπει να επιλέξουν ένα νέο πρωθυπουργό. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις όμως προβλέπουν αδιέξοδο που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα κι πάλι στο χείλος της καταστροφής».

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην ασυνήθιστα αυστηρή προειδοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εξήρε την αναγκαιότητα αποφυγής των εκλογών πριν από το τέλος του 2016. Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας ξέρει καλά ότι στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχιστεί το πολιτικό χάος και να οδηγηθεί η χώρα σε Grexit, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό. 

Και συνεχίζει «O Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αφότου υπέγραψε το τρίτο πακέτο βοήθειας. Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Στους επτά μήνες της διακυβέρνησής του, δεν κατάφερε να εφαρμόσει αυτά που είχε υποσχεθεί. Αντιθέτως, έκλεισε τους τράπεζες, επέβαλε capital controls δημιουργώντας οικονομικό χάος στη χώρα όπως και άλλα προβλήματα.»

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται, επίσης, στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως το κόμμα που αποτελείται από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που διαίρεσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, «με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας που παρουσίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αυτό διαφοροποιείται ελαφρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή και κατά συνέπεια τάσσεται υπέρ ενός Grexit», επισημαίνει το περιοδικό Focus.focus money aposl

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.