ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg:Οι οικονομολόγοι θεωρούν δεδομένη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

11:39 - 15 Σεπ 2015 | Οικονομία
Bloomberg:Οι οικονομολόγοι θεωρούν δεδομένη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θεωρείται πλέον δεδομένη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας τι διάφορα προκάλεσαν σε αυτό το θέμα δύο μήνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Ιούλιο, τα πράγματα έμοιαζαν τόσο άσχημα για την Ελλάδα που το 71% από 31 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, μπορούσαν να δουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση χρέους ήταν ένα όνειρο για το πιο χρεωμένο κράτος της ΕΕ.

Προχωρώντας μέχρι σήμερα, τον Σεπτέμβριο, μια παρόμοια έρευνα εμφανίζει ότι το 94% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι όχι μόνο είναι δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά και πολύ πιθανό. Το δείγμα των 36 οικονομολόγων ερωτήθηκε στο διάστημα 4-11 Σεπτεμβρίου.

Η ελάφρυνση χρέους –στην οποία αντιστεκόταν για τόσο καιρό η Γερμανία- ήταν ένα σημαντικό θέμα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

bloo

Ενώ θεωρείται απίθανη μια πραγματική απομείωση του χρέους, η βοήθεια θα δοθεί με την μορφή «χαμηλότερων επιτοκίων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και εξόφλησης», δήλωσε ο Ralf Weidenmann, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους θα λάβουν χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 15 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.