ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θωμόπουλος: Ανάπτυξη της χώρας στο β εξάμηνο του 2016

13:19 - 21 Σεπ 2015 | Οικονομία
Θωμόπουλος: Ανάπτυξη της χώρας στο β εξάμηνο του 2016
Η χώρα πλέον βγαίνει απ' την επικίνδυνη περίοδο και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για επιστροφή στην ανάπτυξη, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Άνθιμος Θωμόπουλος σε συνέντευξη του στο Bloomberg στον απόηχο των χθεσινών εκλογών.

Όπως σημείωσε, «η χώρα πλέον έχει σταθερό πολιτικό σύστημα, σταθερή κυβέρνηση και το πρόγραμμα προσαρμογής είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με πριν... Οι μέσες προβλέψεις λένε τώρα για αποκατάσταση και ανάπτυξη της χώρας στο β' εξάμηνο του 2016, αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί». 

Ερωτηθείς για τη νέα πολιτική γεωγραφία που διαμόρφωσαν οι χθεσινές εκλογές ο κ. Θωμόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει ότι πλέον το 90% της νέας Βουλής θα είναι νέα πρόσωπα, γεγονός που δείχνει την ανανέωση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Αναφορικά με τις τράπεζες, δήλωσε πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το τι θα γίνει. Όπως σημείωσε οι διοικήσεις των τραπεζών θα ξεκινήσουν πρώτα επαφές με ιδιώτες μετόχους. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως απ' την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τα ραντεβού με υφιστάμενους αλλά και πιθανούς νέους επενδυτές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μέτρια» τη ζημιά που υπέστη η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ απ' την επτάμηνη περίοδο αβεβαιότητας και την αστάθεια. Κληθείς να σχολιάσει πόσα κεφάλαια θα χρειαστεί η τράπεζα με δεδομένο ότι οι πιστωτές έχουν διαθέσει συνολικά 25 δισ ευρώ, αρκέστηκε να δηλώσει πως «δεν είναι σοφό να μιλήσω τώρα για κάτι τέτοιο. Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι θα είναι 'μέτριο' το ποσό».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 21 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.