ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fairfax: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

12:23 - 22 Σεπ 2015 | Οικονομία
Fairfax: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Την Αθήνα επέλεξε σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του private equity Fairfax για την ετήσια συνάντηση των διαχειριστών κεφαλαίου του Ομίλου και των εκπροσώπων των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να παραβρεθεί ο ιδρυτής και επικεφαλής του fund, Prem Watsa, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν έχουν κλειστεί ακόμη ραντεβού με την πολιτική ηγεσία καθώς και με τις διοικήσεις των ΤτΕ και ΤΧΣ.

Παρότι πηγές εγχώριων εταιρειών και τραπεζών στις οποίες συμμετέχει η Fairfax αρνούνται να σχολιάσουν τις πληροφορίες, η εκδήλωση προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Η χρονική συγκυρία στην οποία η Fairfax επιλέγει να πραγματοποιήσει στην Αθήνα την ετήσια εκδήλωσή της έχει ιδιαίτερη σημειολογία. Και αυτό γιατί την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στην πράξη ο τελευταίος γύρος της άτυπης διαβούλευσης μεταξύ ξένων μετόχων και θεσμών για τη φιλοσοφία και τη δομή της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα διαθέτει νέα κυβέρνηση, η οποία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με βάση το γενικό πλαίσιο που ορίζει η οδηγία BRRD.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς η παρουσία όλης της διοικητικής ομάδας του Καναδικού fund Fairfax στην Αθήνα ώστε να παρουσιαστούν πεπραγμένα και στόχοι για το 2016 σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι προφανές ότι θα μεταφραστεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και της  EUROBANK η οποία θα ανακεφαλαιοποιηθεί.

Παράλληλα το γεγονός ότι το Fairfax επέλεξε την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια παρουσίαση είναι απόδειξη ότι οι Καναδοί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν το πλήθος των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει στην ελληνική οικονομία και πιο συγκεκριμένα στην EUROBANK όπου κατέχει το 13% αλλά και στον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ και στην GRIVALIA.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 22 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.