ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίζερ: Πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση και μετά τα 3 δις

14:30 - 22 Σεπ 2015 | Οικονομία
Βίζερ: Πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση και μετά τα 3 δις
«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό κλάδο για να "ξεκλειδώσει" την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ, λέει ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως λέει, "τα χρήματα πρόκειται να δοθούν σε δύο υπο-δόσεις, εφόσον Τσίπρας και δανειστές συμφωνήσουν στους όρους εκταμίευσής τους, καθώς τα κεφάλαια αυτά συνδέονται με δύο δέσμες μεταρρυθμίσεων, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ή έως και δύο μήνες.

Αυτή η πρώτη δέσμη πρέπει να αποσαφηνιστεί". Η δεύτερη συνδέεται με την διαχείριση του χρηματοοικονομικού τομέα και τις μεταρρυθμίσεις σε αυτόν.

"Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, μια διαδικασία που περιλαμβάνει την συμμόρφωση με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας, δηλαδή πριν τις 15 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση του Τσίπρα θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που οφείλει να κάνει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση ώστε να να εκταμιεύσει τα χρήματα" αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Το Euroworking Group αναμένεται να συγκληθεί στις 24 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν έως ότου η Ελλάδα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, τονίζουν στο διεθνές πρακτορείο δύο ευρωπαϊκές πηγες, οι οποίες προσθέτουν ότι η πρώτο υποδόση των 3 δισ. ευρώ μπορεί να επικεντρωθεί σε μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι τα 3 δισ. ευρώ αποτελούν μέρος του πακέτου των 26 δισ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν για την Ελλάδα ως χρηματοδότηση-"γέφυρα" αφού συμφωνήθηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 22 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.