ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανάκρουσμα αλλαγών στον τρόπο προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος

15:32 - 23 Σεπ 2015 | Οικονομία
Προανάκρουσμα αλλαγών στον τρόπο προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος
Δομικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος αναμένεται να προωθήσει το οικονομικό επιτελειο της Κυβερνησης σύμφωνα με όσα είπαν οι νέοι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στην οδό Νίκης.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος προϊδέασε οτι ο προσδιορισμός του φόρου θα γίνεται με βάση την πηγή εισοδήματος και τόνισε ότι οι αλλαγές στη δομή του συστήματος πρέπει να συμβάλλουν στη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός και νέος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ότι υπάρχει ήδη πρόοδος (και με αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας) για την επισκόπηση του φόρου εισοδήματος με σκοπό να απαλειφθούν εξαιρέσεις που είναι άδικες ή παλιές, ξεπερασμένες. Ο τελικός στόχος ειναι μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, τόνισε.

Ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε στη επίδοση του υπουργείου Οικονομικών στην υλοποίηση προαιπαιτουμένων. Το ΥΠΟΙΚ, είναι μπροστά, ειπε, με ποσοστό 61%, σε σύγκριση με τα άλλα υπουργεία όσον αφορά στο ποσοστό υλοποίησης των υποχρεώσεων προς την Ευρώπη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προχώρησε η διαδικασία χαλάρωσης των capital controls, η προετοιμασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και οι δράσεις για την ανάσχεση της ύφεσης, η οποία όπως είπε «είναι μικρότερη από ό,τι την περιμέναμε αλλά υπαρκτή».

Παράλληλα προχώρησαν στο μέτρου του δυνατού οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου κυρίως στον τομέα της Υγείας (νοσοκομεία-προμηθευτές).

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει «χρόνο και χώρο» στα άλλα Υπουργεία για ριζοσπαστικές δράσεις σε τομείς όπως το Δημόσιο, η Διαφθορά, η Παιδεία και η Υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.