ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναρξη εργασιών για το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης

17:54 - 18 Δεκ 2006 | Οικονομία
Ξεκίνησαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβούλιου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ), το οποίο συνεδριάζει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλάμβαναν την επιχειρηματική δημογραφία της ελληνικής Περιφέρειας αλλά και τις προτάσεις των διαφόρων φορέων, για την ανάπτυξη κάθε μίας από τις Περιφέρειες.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι επιλέχθηκε η ελληνική περιφέρεια καθώς προς τις περιφέρειες κατευθύνθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ότι τα στοιχεία για την επιχειρηματική δημογραφία στις ελληνικές Περιφέρειες είναι ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια. Οι νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις αυξάνονται.

Παράλληλα, σε σχέση με το 2004, ο αριθμός των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν το 2005 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, το ΕΠΑΝ, ήταν αυξημένος κατά 135%, ο δε Προϋπολογισμός των επιχειρήσεων αυτών ήταν αυξημένος κατά 61%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.