ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» Economist: Η «κωλοτούμπα» του Τσίπρα και η… καλοκαιρινή βίλα

18:00 - 25 Σεπ 2015 | Οικονομία
«Καρφιά» Economist: Η «κωλοτούμπα» του Τσίπρα και η… καλοκαιρινή βίλα
Την τούμπα του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την υπογραφή του μνημονίου προσπαθεί να αναλύσει με μία δεύτερη ανάγνωση το βρετανικό περιοδικό Economist, ενώ την ίδια ώρα διερωτάται αν τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να τον ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον Economist, ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς που έχει γνωρίσει η Ευρωζώνη, έχει στην «πλάτη» του δύο δεκαετίες ως πολιτικός της Αριστεράς. Ωστόσο, όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό, τώρα πρέπει να βάλει στην άκρη τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις, παρά την αντίθεσή του με τις πολιτικές λιτότητας, ενώ υπογραμμίζει πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει, εκ νέου, την εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Η απειλή της χρεοκοπίας-Grexit ήταν αυτό που οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην «κωλοτούμπα», όπως εκτιμά το Economist. Την ίδια ώρα όμως ο συντάκτης αναρωτιέται αν και ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να... αναποδογυρίσει το ίδιο καλά.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να εξέλθει από τα όρια τις ακραίας αριστερής ρητορικής, το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες ψηφοφόροι», τονίζει ο Economist, αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως παρατηρεί, ο Πρωθυπουργός και η υπόλοιπη «ομάδα» του απέχουν πολύ από το να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους ως σοσιαλδημοκράτες. Ενδεικτικό, σύμφωνα με το άρθρο, είναι και το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί και πάλι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αντί του Ποταμιού ή του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το περιοδικό εκτιμά πως η στροφή του Αλέξη Τσίπρα αντικατοπτρίζεται και στην προσωπική του ζωή. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε το καλοκαίρι του σε μια βίλα δίπλα στη θάλασσα και επέστρεψε στο γραφείο του με ελικόπτερο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.