ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση-Τα μηνύματα στην ελληνική πλευρά

19:35 - 05 Οκτ 2015 | Οικονομία
Eurogroup: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση-Τα μηνύματα στην ελληνική πλευρά
Λίγο μετά τις 19:30 ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Η μπάλα πλέον περνά στο ελληνικό γήπεδο καθώς οι εταίροι μας περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις ήδη συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Την ελπίδα να έχουν εφαρμοστεί τα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί το πρώτο μέρος της δόσης και στη συνέχεια το δεύτερο πακέτο μέτρων μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά Είναι κρίσιμο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό μομέντουμ για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», τόνισε. Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup συμφωνήσαμε για την πρώτη δέσμη milestones που καθορίστηκε στο EWG και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ξεκλειδώνοντας 2 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει ο καθορισμός του δεύτερου σετ για το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ.

Είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν αυτά τα milestones προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση, συμπλήρωσε. Παράλληλα απαιτείται για να γίνει αυτό να υπάρχει «καθαρότητα» για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την διακυβέρνηση των τραπεζών. Στόχος όπως είπε να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι θα γίνει έκτακτο Eurogroup στις 23 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών μελών της ΕΕ.

Την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η Αθήνα επεσήμανε και ο Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος προσέθεσε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πρέπει να έχει συντελεστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά έως τότε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 05 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.