ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή μάχη για τα "κόκκινα" δάνεια

10:30 - 13 Οκτ 2015 | Οικονομία
Σκληρή μάχη για τα "κόκκινα" δάνεια
Το ενδεχόμενο της πώλησης των "κόκκινων" δανείων σε ξένα fund αναμένεται να είναι κομβικό στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενόψει της δεύτερης "δόσης" προαπαιτούμενων.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και με συμπληρωματικές διευκρινιστικές δηλώσεις τόνισε ότι αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης "κόκκινων" δανείων σε επενδυτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, επέμεινε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως, διέψευσε ότι το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια θα έχει κατατεθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς, όπως είπε, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η μάχη δίνεται με δυο στόχους. Αφενός να μην πωληθούν τα στεγαστικά, κάτι πολύ πιθανό, αλλα και τα δάνεια των ΜμΕ, κάτι που όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Για τα μεγάλα ούτε λόγος ...

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.