ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «ψυγείο» προσωρινά η διάταξη για τη φορολόγηση των ενοικίων

19:44 - 13 Οκτ 2015 | Οικονομία
Στο «ψυγείο» προσωρινά η διάταξη για τη φορολόγηση των ενοικίων
Παγώνει μέχρι νεοτέρας η διάταξη με την οποία αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια.

Σχετική ανακοίνωση έκανε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκαλώντας παράλληλα έκπληξη, όταν σε διάλογο με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι το μέτρο που προκαλεί σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις δεν ήταν ενταγμένο στα προαπαιτούμενα.

Ο υπουργός παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου για την αξιολόγηση, ανακοίνωσε ακόμα, ότι αναζητείται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των θεσμών, φόρμουλα για τη φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια που δεν καταβάλλουν οι μισθωτές, ενώ μια από τις υπό συζήτηση λύσεις, όπως είπε, είναι να φορολογούνται στο έτος τους καταβολής τους.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι από 31 δις ευρώ, πριν από δύο χρόνια, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται σήμερα σε 85 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ζητά από τους θεσμούς τρόπους να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής που επέρχεται στο τέλος του έτους για τις 11.500 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η γνωστή λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Αλεξιάδης, εξήγγειλε επιπλέον ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο και ότι από 1.1. 2017 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εξομοίωση των αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 13 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.