ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ

19:14 - 14 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ
Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών του σχεδίου νόμου που θα καθορίζει τον ρόλο του ΤΧΣ και θα διαμορφώσει το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αποφάσισε στη συνεδρίαση του, το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι αποτελεί στόχο η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις επικείμενες αυξήσεις των κεφαλαίων των τραπεζών αλλά και διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών που θα επιδείξουν πιθανότατα ενδιαφέρον, με την παράλληλη εξασφάλιση της παρουσίας του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα

Όπως τονίζεται, στόχος παραμένει η αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων με ειδική πρόνοια για την προστασία της Α' κατοικίας ενώ παράλληλα, διασαφηνίζεται ότι η διαμόρφωση ενός νέου τρόπου διακυβέρνησης και λειτουργίας των τραπεζών είναι κεντρικοί στόχοι της κυβέρνησης κάτι που έχει επανειλημμένα εκφραστεί και από τον Πρωθυπουργό, υποννοώντας αλλαγή στις διοικήσεις. 

Τέλος, σε σχέση με την αναπτυξιακή στρατηγική, το ΚΥΣΟΙΠ εξετάζει τη σύσταση αναπτυξιακού συμβουλίου στο πλαίσιο του υπουργείου Οικονομίας. Στόχος του νέου συμβουλίου, θα είναι η σύνταξη ενός σχεδίου που θα κατατεθεί στους Θεσμούς, ώστε γρήγορα να ξεκινήσει η υλοποίησ'ή του. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε και η επανεκκίνηση των διαδικασιών της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 14 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.