ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Βιώσιμη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

13:13 - 15 Οκτ 2015 | Οικονομία
Σταθάκης: Βιώσιμη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια
Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο που υπόσχεται πολιτική και οικονομική σταθερότητα και επιστροφή σε θετικό πρόσημο για την οικονομία, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στον χαιρετισμό που απεύθυνε το πρωί της Πέμπτης στην έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Συμβούλων Μάνατζμεντ (FEACO), που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Ο ίδιος σημείωσε πως αν γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές και οι κατάλληλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας τα βαθιά τραύματα που άφησε η κρίση των προηγούμενων πέντε ετών.

Ο υπουργός σημείωσε πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνδυάζεται με μια βιώσιμη και δίκαιη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ ανέφερε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί πάνω στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων όπως απλοποίηση για τις επιχειρήσεις, αδειοδοτήσεις, ομαλή λειτουργία των αγορών κ.ο.κ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε πως «μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να φέρει την ανάπτυξη. Όλοι οι υπόλοιποι είναι βοηθητικοί μοχλοί». Σημείωσε πως η πολιτική αβεβαιότητα προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που πλήρωσαν ακριβά τον πολιτικό κύκλο ο οποίος επηρεάζει δυστυχώς τον οικονομικό κύκλο, όπως είπε ο ίδιος.

Ο κ. Φέσσας ανέφερε επίσης πως οι θεσμοί αποδεικνύονται αδύναμοι να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας παράλληλα πως «η ανάκαμψη που θέλουμε χρειάζεται σταθερότητα, ασφάλεια δικαίου και θεσμική συνέχεια.» Ο ίδιος ζήτησε νομοθετική σταθερότητα για τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ σημείωσε πως η αποστολή δεν είναι εύκολη αλλά η υπόθεση δεν είναι χαμένη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 15 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.