ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 366 επενδυτικών προτάσεων

13:03 - 20 Δεκ 2006 | Οικονομία
Την χρηματοδότηση 366 Επενδυτικών Προτάσεων (ποσοστό 95% αυτών επί του συνόλου των προτάσεων)ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης 2.7.5 του ΕΠΑΝ «Επιχειρηματικά σχέδια για την αύξηση της εξωστρέφειας υφιστάμενων ΜΜΕ & ΠΜΕ κλάδων ΚΕΥΔ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 42.911.403,03 ευρώ και η συνολική δημόσια δαπάνη σε 23.601.271,67 ευρώ. Από τις 366 επενδυτικές προτάσεις οι 154αφορούν την Περιφέρεια Αττικής και οι 212 την υπόλοιπη χώρα.

Η ανωτέρω δράση, προκηρύσσεται για πρώτη φορά και αποβλέπει στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στην παραγωγική λειτουργία των εντασσομένων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων, των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας,Ένδυσης,Υπόδησης καιΔέρματος (ΚΕΥΔ), προκειμένου αυτές οι επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματαπου η απελευθέρωση του εμπορίου με τρίτες χώρες - κυρίως της ’πω Ανατολής – δημιούργησε,μειώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους, με συνέπεια ,τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους σε όμορες χώρες.

Όπως είναι γνωστό, ημεταφορά των δραστηριοτήτων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ( των ως άνω Κλάδων ) σε όμορες χώρες με χαμηλό κόστος εργασίας, επιδείνωσε σημαντικά τα προβλήματα ανεργίαςπου αντιμετωπίζει η εγχώρια αγοράκαι ιδιαίτερα μάλιστα ηΒόρειος Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η προσπάθεια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των συγκεκριμένων κλάδων, με την υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος ,που αποσκοπεί, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και παραγωγή καινοτομικών προϊόντων ώστε να αυξηθεί η εξωστρέφεια των ως άνω επιχειρήσεων.

Στο site της ΓΓΒ (www.ggb.gr), δημοσιεύεται ο πίνακας με τις επιχειρήσεις οιπροτάσεις των οποίων επιχορηγούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.