ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελ.Κουντουρά: Βασικό μέλημα η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας

22:59 - 19 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ελ.Κουντουρά: Βασικό μέλημα η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας
Η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας είναι βασικό μέλημα του υπουργείου Τουρισμού, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός, Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Ακούμε τα προβλήματα και λαμβάνουμε υπόψη τις ιδέες και τις προτάσεις του κλάδου. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να δώσουμε άμεσα τις εφικτές λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την παραοικονομία και τα παράνομα καταλύματα, ή τις ελλιπείς υποδομές», ανέφερε η υπουργός.

Σχετικά με την επόμενη χρονιά, η κα. Κουντουρά ανάφερε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των αφίξεων, καθώς οι μεγάλες τουριστικές εταιρείες - providers ήδη δεσμεύουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. Τα απαραίτητα μέτρα, ήδη σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Όλα τα παραπάνω προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνείς επενδυτές και funds. «Τα πρώτα έργα στον τομέα του τουρισμού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έργα τα οποία ξεμπλοκάραμε και αδειοδοτήσαμε ύψους περίπου 5 δισ., ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος», ανέφερε.

«Μέσα στις δυσκολίες υπάρχουν πάντα και ευνοϊκές ευκαιρίες», είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν - και η ελληνική τουριστική αγορά προσφέρει στην παρούσα χρονική στιγμή, κυριολεκτικά ιδανικές ευκαιρίες για δυνητικούς επενδυτές. Ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον ελληνικό τουρισμό, μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν, ώστε τις επόμενες χρονιές να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα - και μέσα από συλλογική προσπάθεια, να αποδώσουμε τα οφέλη του τουρισμού στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε την βοήθεια και τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" δήλωσε η κα. Κουντουρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.