ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μοσκοβισί «προδίδει» την κυβέρνηση: Δική της απόφαση ο ΦΠΑ

13:30 - 20 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ο Μοσκοβισί «προδίδει» την κυβέρνηση: Δική της απόφαση ο ΦΠΑ
Η απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί σε σχετική επιστολή των στελεχών της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη και Θεόδωρου Φορτσάκη για το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, «σταυρώνει» την κυβέρνηση.

«Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για τον ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση».
Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου, κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 20 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.