ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικογενειακά επιδόματα: «Παγώνει» η καταβολή τους-Αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους

10:38 - 23 Οκτ 2015 | Οικονομία
Οικογενειακά επιδόματα: «Παγώνει» η καταβολή τους-Αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους
Για να μην έχει πρόβλημα με τους δανειστές η κυβέρνηση προτίμησε να πληρώσει το ΔΝΤ και να αφήσει 650.000 οικογένειες να περιμένουν το οικογενειακό επίδομα.

Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα ο ΟΓΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να αναμένουν στο… ακουστικό τους!

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης έως την Παρασκευή (23/10/2015) θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η καθυστέρηση σημειώθηκε λόγω της κατάληψης του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ».

Κατά τα άλλα το υπουργείο Εργασίας έριχνε το φταίξιμο στο ΠΑΜΕ που είχε κάνει κατάληψη. Όπως αποδεικνύεται ωστόσο τα κρατικά ταμεία είναι στο ... μείον και έτσι τα 225 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για το επίδομα τέκνων πήγαν στη δόση των 448.000.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει το κράτος στις 13 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.