ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΥΤ: Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε την Κατερίνα Σαββαΐδου;

14:19 - 23 Οκτ 2015 | Οικονομία
ΝΥΤ: Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε την Κατερίνα Σαββαΐδου;
«Η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, επικεφαλής μιας υποτίθεται ανεξάρτητης αρχής, έρχεται σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη στιγμή για την προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει σε οικονομικό επίπεδο και να εκπληρώσει του όρους του διεθνούς προγράμματος διάσωσης», αναφέρεται σε άρθρο των New York Times, το οποίο διερωτάται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση απέπεμψε την Πέμπτη την επικεφαλής της γενικής γραμματείας εσόδων καταλογίζοντάς της ότι δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της για την επιθετική είσπραξη φόρων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, επικεφαλής μιας υποτίθεται ανεξάρτητης αρχής, έρχεται σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη στιγμή για την προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει σε οικονομικό επίπεδο και να εκπληρώσει του όρους του διεθνούς προγράμματος διάσωσης».

Μάλιστα «παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέφερε την αιτία απομάκρυνσης της αξιωματούχου, είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει κανείς αν οι πιστωτές της Ελλάδας θα δουν την κίνηση αυτή ως μια μη ευπρόσδεκτη πολιτική παρέμβαση σε μια υποτιθέμενα ανεξάρτητη υπηρεσία».

Το σχετικό άρθρο υπενθυμίζει πως ο προκάτοχος της Κατερίνας Σαββαΐδου, Χάρης Θεοχάρης είχε οδηγηθεί σε παραίτηση, δεχόμενος ισχυρές πολιτικές πιέσεις και κατηγορίες για «κατάχρηση» της θέσης του.

Όπως αναφέρεται, στην περίπτωση της Σαββαΐδου, αυτό που της καταλογίζει η κυβέρνηση είναι ότι λειτούργησε προνομιακά υπέρ κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων. Και επισημαίνεται πως, «η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τα βάλει με κατεστημένα συμφέροντα της χώρας, ομίλους μέσων ενημέρωσης και Ελληνες ολιγάρχες».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:26 - 23 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.