ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Προτεραιότητα η παραχώρηση αεροδρομίων και ΟΛΠ

12:25 - 26 Οκτ 2015 | Οικονομία
ΤΑΙΠΕΔ: Προτεραιότητα η παραχώρηση αεροδρομίων και ΟΛΠ
Οι δημόσιες υποδομές που έχουν άμεση αναφορά στον τουρισμό είναι στις πρώτες προτεραιότητες προς αξιοποίηση σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως αναφέρει, μέχρι τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση στοχεύει να ολοκληρώσει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport και να λάβει δεσμευτικές προσφορές για το 67% του ΟΛΠ –η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές «θα έχουν μια εντυπωσιακή επίπτωση στην ελληνική οικονομία» και «θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας και θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις», τονίζει.

Κατά τον κ. Πιτσιόρλα, το Ταμείο βάζει σε προτεραιότητα και την 20ετή παράταση της παραχώρησης της λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και την πώληση ποσοστού 30% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στην «Αερολιμήν Αθηνών» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, άλλα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση περιλαμβάνουν τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ και ένα ποσοστό 17% της ΔΕΗ. Όπως επισημαίνει, η θέση της χώρας στον ενεργειακό χάρτη των Βαλκανίων αποτελεί «μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε».

Ωστόσο το μέγα θέμα που παραμένει είναι η διαμόρφωση του νέου Ταμείου αξιοποίησης περιουσίας, που συνδέεται τόσο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (οι μετοχές του κράτους στα πιστωτικά ιδρύματα θα περάσουν σε αυτό) όσο και με τους ενδοευρωπαϊκούς ανταγωνισμούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το τελευταίο ταξίδι του Γάλλου προέδρου και το ενδιαφέρον για συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.