ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Τζαβέλλα: Φέρτε επενδύσεις κ.Dombrovskis-Να σταθούμε ξανά στα πόδια μας

00:01 - 27 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ν. Τζαβέλλα: Φέρτε επενδύσεις κ.Dombrovskis-Να σταθούμε ξανά στα πόδια μας
Την ύστατη έκκληση προς τον Αντιπρόεδρο Valdis Dombrovskis απευθύνει η κ. Νίκη Τζαβέλλα προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει και πάλι. Με άρθρο της στην ιστοσελίδα neweurope.eu παρακαλεί τον κ. Dombrovskis να φέρει τις πολυπόθητες επενδύσεις στην πατρίδα μας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της κ. Τζαβέλλα

"Αυτή την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος Valdis Dombrovskis, επισκέπτεται την Αθήνα, έτσι για να συζητήσει πως θα εκπληρωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δεσμεύσεις της Ελλάδας και θα προχωρήσει η υλοποίηση των επενδύσεων με κονδύλια της ΕΕ.

Αποτελεί όφελος και για τις δύο πλευρές, την Ελλάδα και την Ευρώπη, η πραγματικά γρήγορη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα αυτό είναι θέμα επιβίωσης. Είναι ατυχές ότι συνέβη τους τελευταίες 10 μήνες. Όλα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης είναι σε αναμονή. Ένα συνεχές πήγαινε-έλα ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους και τους γενναίους επενδυτές. Μη ρωτάς γιατί. Κάθε έργο έχει το δικό του έπος.

Ο Αντιπρόεδρος της EC θα μπορούσε να αποτελεί μεγάλη βοήθεια, αν είχε τη δυνατότητα να  ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων ιδιωτικοποίησης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που έχουν ήδη συμφωνηθεί από το καλοκαίρι. Μεγαλύτερο θα ήταν το αποτέλεσμα αν θα μπορούσε να ζητήσει ένα σχετικό υπόμνημα των εγκεκριμένων επενδυτών. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει με περισσότερη ευκολίας σε ποιες ενέργειες μπορεί να προβεί ώστε να παρέχει την κατάλληλη τεχνική βοήθεια, όπως συμφωνήθηκε από την ελληνική πλευρά και Ευρωπαϊκή. Όλοι οι Έλληνες που αναζητούν δουλειά θα εκτιμούσαν περισσότερο το «ξεκλείδωμα» των επενδύσεων.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ραγδαία ανάπτυξη. Αυτό θα πρέπει να είναι για μας πηγή εσόδων και όχι φόροι ή περικοπές μισθών και συντάξεων.

Αυτό το άρθρο αποτελεί μία έκκληση στον κ. Dombrovskis να συγκεντρωθεί σε μία γρήγορη διαδρομή τεχνικής βοήθειας, ενός χάρτη επενδύσεων στην Ελλάδα. Για εμάς τους Έλληνες αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταθούμε στα πόδια μας."

Πηγή: neweurope.eu

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.