ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαράτσι και στα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

11:02 - 31 Οκτ 2015 | Οικονομία
Χαράτσι και στα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!
Νέο "εφιαλτικό" σενάριο για τους κατόχους οχημάτων με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

Το"μότο της κυβέρνησης προφανώς έχει γίνει "ότι κινείται... φορολογείται". Έτσι, ακόμα και τα οχήματα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πρόκειται να φορολογηθούν και οι κάτοχοί τους αναμένεται να πληρώσουν ως και 200 ευρώ παραπάνω αν διαθέτουν βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" στο υπουργείο Οικονομικών έχει πέσει και πρόταση για επιβολή τελών κυκλοφορίας στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μηδενικά τέλη λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων.

 

Το οικονομικό επιτελείο θέλει προφανώς να συνδέσει το ύψος των τελών κυκλοφορίας με την πραγματική αξία των οχημάτων προσθέτοντας στην εξίσωση τους παράγοντες κυβικά εκατοστά και παλαιότητα.

 

Από την άλλη  πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξαιρέτως το πότε ήρθε στην κυριότητά τους το αυτοκίνητό τους.

 

Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ ενώ συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.