ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαραθώνιος» το Σάββατο για να κλείσει η συμφωνία

23:03 - 13 Νοε 2015 | Οικονομία
«Μαραθώνιος» το Σάββατο για να κλείσει η συμφωνία
Την αισιοδοξία του οτι η συμφωνια θα κλείσει μεχρι το EWG το απόγευμα της Κυριακής εξέφρασε κορυφαίος κυβερνητικός παράγων μετα το πέρας της διαπραγματευσης την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται από κυβερνητικές πηγές, το Σάββατο σε συνάντηση που θα ξεκινήσει το μεσημέρι στις 14.00 και θα εχει ανοικτό ορίζοντα, θα τεθούν επί τάπητος οι επί μέρους εκκρεμότητες, όπως στα κόκκινα δάνεια και τα δημοσιονομικά. Σύμφωνα παντως με πληροφοριες έχουν συμφωνηθεί τα εξής:

  • για τις 100 δόσεις ο "ξαφνικός θάνατος" εχει συμφωνηθεί να παρει παράταση. Ουσιαστικά η μείωση του χρονικού περιθωρίου ανοχής για όσους δεν τηρούν τις προθεσμίες θα γίνεται με κλιμακωτο τροπο με τήρηση των 30 ημερών το 2016. Ωστόσο μέσα στο 2017 θα εκμηδενιστεί το όριο ανοχής.
  • όσον αφορά τα Γενόσημα εχουν κλείσει με σταδιακή μείωσης της τιμής τους στο 40% των τιμών των προτύπων.
  • σχετικά με τις διοικήσεις τραπεζών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία.

Ωστόσο ανοικτό παραμενει το θέμα με τους πλειστηριασμους και τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές συζητούν οχι πιθανή νομοθεσία για κόκκινα δάνεια αλλα μόνο στρατηγική και ποσοστά πωλήσεων σε distress funds.

Εφόσον επέλθει συμφωνια την άλλη βδομαδα με νομοσχέδιο «σκούπα», θα καλυφθούν νομοθετικά τα σημεία της συμφωνίας που ειναι ανοικτά.

Σε σχέση με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση φαίνεται οτι δεν υπάρχει εμπλοκή και θα ισοσταθμίσει με το φόρο στα τυχερά παιχνίδια και την αύξηση των τελών, ενω ανοικτό ειναι και το θέμα του αγγελιοσήμου ειδικά με πιέσεις της τρόικας.

Η τρόικα μένει παντως και την άλλη εβδομάδα για να "φτιάξουν" το σετ απαιτήσεων για το 1 δισ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξακης

Τελευταία τροποποίηση στις 23:20 - 13 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.