ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

13:26 - 18 Νοε 2015 | Οικονομία
«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, μετά τη σημαντική αποκλιμάκωση τους χθες που είχαν ωθήσει τη δεκαετία κάτω απ' τα επίπεδα του 7%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται από το πρωί στην περιοχή του 7,1% ενώ χθες το βράδυ είχε υποχωρήσει μέχρι το 6,84%. Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινείται στο 6,6% από 6,27% που είχε υποχωρήσει χθες.

Είχε προηγηθεί ένα ισχυρό ράλι ανόδου των τιμών την τελευταία εβδομάδα όπως φαίνεται και στο γράφημα της 10ετίας, καθώς οι διαχειριστές ομολόγων διέβλεπαν ότι πλησιάζει η συμφωνία και γνώριζαν ότι τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα στενά, αφού η συμφωνία είχε συνδεθεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων τραπεζών.

Οι παραπάνω αποδόσεις που σημειώθηκαν χθες στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) είναι οι χαμηλότερες του 2015 και η εγχώρια αγορά ομολόγων τις συνάντησε τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι στις 8 Ιουλίου, στον απόηχο των φόβων περί ρήξης με την Ευρώπη και Grexit η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε ανέλθει στο 18,9% και του 5ετούς στο 35%.

Οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων χρέους άρχισαν να μειώνονται σημαντικά, μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.