ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Κάνουμε ο,τι είχαν συμφωνήσει και οι Σαμαράς-Βενιζέλος

16:47 - 19 Νοε 2015 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Κάνουμε ο,τι είχαν συμφωνήσει και οι Σαμαράς-Βενιζέλος
«Αυτά που κάνουμε εμείς με την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τους πλειστηριασμούς, τα είχε συμφωνήσει και η κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ» είπε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια προσπάθεια, αφενός να αναχαιτίσει την δριμεία κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και αφετέρου να τονώσει το πτοημένο είναι αλήθεια φρόνημα των βουλευτών της Συμπολίτευσης, οι οποίο με φανερή απροθυμία στηρίζουν τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Ανακεφαλαιοποίηση-Αξιολόγηση- Χρέος οι προτεραιότητες

Αντιπαρερχόμενος την αντιπολιτευτική επίθεση, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε εμφατικά, ότι «το κυρίαρχο είναι αν η Κυβέρνηση πάει καλά με τον οδικό της χάρτη, καθώς, αυτή είναι η μεγάλη εικόνα».

Όπως εξήγησε, «έχουμε έναν οδικό χάρτη, που αρχίζει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συνεχίζεται με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και τελειώνει με τη συζήτηση για το χρέος.

Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο που εκπληρώνεται βήμα- βήμα, με κόστος, με συμβιβασμούς, με πράγματα που δεν θα θέλαμε να κάνουμε εμείς, αλλά συγχρόνως έχει τη δυνατότητα, υπό όρους, να βγάλει τη χώρα από αυτήν την κρίση. Γιατί είναι προς τιμήν μας ότι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση για πρώτη φορά συνδυάζεται με την αντιμετώπιση των "κόκκινων» δανείων". Θα δείτε τα αποτελέσματα προσεχώς»...

Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε σε αισιόδοξους τόνους:

«Όπως θα δείτε, έχουμε συμφωνήσει και μια στρατηγική για όλα τα «κόκκινα» δάνεια και τα αποτελέσματα θα τα δείτε τις επόμενες εβδομάδες. Άρα, είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική που προσπαθεί να ελευθερώσει τη συμπιεσμένη ζήτηση που υπάρχει στην οικονομία, να μπορεί ο κόσμος να ξαναβάλει τα λεφτά του στις τράπεζες, να μπορεί ο κόσμος να καταναλώσει -αυτός που φοβάται- να μπορούν οι επενδυτές να ξαναεπενδύσουν, για να μπορέσει μετά να μας δώσει τον χώρο και τον χρόνο να ξεδιπλωθεί η στρατηγική μας για την ανάπτυξη, που θα παρουσιάσουμε στους Θεσμούς το Μάρτιο του 2016.

Αναφερθείς στις επίμαχες διατάξεις υποστήριξε πως το νομοσχέδιο «μοιράζει πολύ καλά αυτό το βάρος ανάμεσα στους τρεις παίκτες: τους φορολογούμενους, τους δανειολήπτες και τις τράπεζες», ενώ χαρακτήρισε υπερβολικούς, όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση «παίρνει τα σπίτια» των πολιτών.

Όπως επισήμανε, ο ισχυρισμός πως «δεν προστατεύεται κανείς» δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι εισόδημα .000 ευρώ δηλώνει το 85,5% των φορολογουμένων και μέχρι 35.000 χιλιάδες ευρώ το 94% των φορολογουμένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.