ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Τη Δευτέρα τα 2+10 δις ευρώ

16:57 - 20 Νοε 2015 | Οικονομία
Reuters: Τη Δευτέρα τα 2+10 δις ευρώ
Θετική είναι η έκθεση του κουαρτέτου προς το EuroWorking Group και την Κομισιόν για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και την αποδέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Το EuroWorking Group θα συζητήσει σήμερα εάν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, μετά τη θετική σύσταση των θεσμών, αλλά η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα, τόνισαν αξιωματούχοι στο Reuters.

Όμως αν και η έκθεση αξιολόγησης από την Κομισιόν είναι θετική, αξιωματούχοι της ευρωζώνης σημείωσαν ότι αναφέρει πως μια μεταρρύθμιση εκκρεμεί ενώ τρεις ακόμη χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση. 

"Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σήμερα τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση. Μάλλον τη Δευτέρα", σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος. 

"Νομίζω ότι είναι κλεισμένη η συμφωνία, θα λάβουν τα 2+10 δισ. ευρώ,όμως κάποια από τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να ολοκληρωθούν σήμερα, οπότε απαιτούνται ακόμη 1-2 ημέρες".

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν αποκλείεται τηλεδιάσκεψη του EWG την Κυριακή.

Δεύτερο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει σήμερα απόφαση για εκταμίευση της δόσης. "Ξεκάθαρες αποφάσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν τη Δευτέρα, εάν όλα πάνε καλά. Υπάρχει σαφώς πρόοδος, αλλά υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και ζητήματα μικρότερης σημασίας".

Τρίτος αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωσε ότι η απόφαση για την εκταμίευση των κεφαλαίων για τις τράπεζες είναι πιθανό να σχηματιστεί με τρόπο που θα επιτρέπει την εκταμίευση έως 10 δισ. ευρώ.

Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί μεταξύ 6 - 9 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση, υπογράμμισε.     

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.