ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξιάδης: Στόχος μας οι offshore εταιρείες

12:21 - 26 Νοε 2015 | Οικονομία
«Έχουν ελεγχθεί 384 offshore, από τις οποίες βεβαιώθηκαν 129,5 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου για τις παράκτιες εταιρείες για τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου.

«Υπάρχουν 6.000 offshore που είναι αξιοποιήσιμες ελεγκτικά και από τις οποίες έχουν ήδη λεχθεί ιοί 384 και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 129,5 εκ. ευρώ, ειδικά για το έτος 2014-2015 ελέχθησαν 321 εταιρείες και βεβαιώθηκαν 94,5 εκ. ευρώ», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι «είναι σταγόνα στον ωκεανό» επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

 

«Το πρόβλημα των offshore πρέπει να μπει σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατό χώρες που μας κουνάνε το δάχτυλο στα θέματα της φοροδιαφυγής, να επιτρέπουν να είναι στην αρμοδιότητα του κράτους τους φορολογικοί παράδεισοι» επισήμανε.

 

Παράλληλα, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία του ελεγκτικού μηχανισμού, από προσπάθειες ορισμένων φοροφυγάδων να αποφύγουν τον έλεγχο.

 

«Είναι στοίχημα για τη κυβέρνηση. Είχαμε περιπτώσεις να διεξάγονται έλεγχοι σε εταιρίες παρουσία της αστυνομίας, και οι ελεγκτές να οδηγούνται στο αυτόφωρο και να χρειάζεται η δική μας παρέμβαση για να μην μείνουν το βράδυ στα κρατητήρια γιατί οι φυροφυγάδες αξιοποιούν κάποιες νομοθετικές διατάξεις. Ικανά μας στελέχη μάλιστα οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Αυτό είναι δυστυχώς το νομικό μας πλαίσιο. Αυτό όμως θα τελειώσει. Ήδη ξεκινήσαμε την διαδικασία για την ενίσχυση της προστασίας τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε χωρίς προστασία σε οποιοδήποτε φοροφυγά, τους φοροελεγκτές, τους αστυνομικούς ή τους εισαγγελείς που εμπλέκονται σε αυτά τα θέματα» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 26 Νοε 2015
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.