ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύζευξη δυνάμεων υπ. Παιδείας και υφυπ. Βιομηχανίας

18:44 - 26 Νοε 2015 | Οικονομία
Σύζευξη δυνάμεων υπ. Παιδείας και υφυπ. Βιομηχανίας
Τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Ταμείου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΤΕΚ), μέσα από το οποίο θα ενισχύεται και η διασύνδεση με τη βιομηχανία, προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό, αποφασίστηκε στα πλαίσια συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη. Παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας των δυο πλευρών καθώς το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Στόχος είναι να αξιοποιούνται κατά το καλύτερο δυνατό τα αποτελέσματα της Έρευνας σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς αλλά και η αξιοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Μάλιστα, έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών για τη διασύνδεση της Έρευνας και της Βιομηχανίας. Προτεραιότητα από τις συνεργίες των δυο υπουργείων, αποτελούν οι «αλυσίδες αξίας» στους τομείς του βαμβακιού και του ενδύματος, της μεταποίησης τροφίμων και ποτών και στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως δηλώνει η υφυπουργός Ανάπτυξης Θεοδώρα Τζάκρη, το Υπουργείο Βιομηχανίας επιθυμεί τη διασύνδεση της Έρευνας με τις «αλυσίδες αξίας» που θα δημιουργηθούν, με την ενίσχυσή τους μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΠΑνΕΚ) και το οποίο έχει σαν στόχο τη δημιουργία και στήριξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αλλά και στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Γ. Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.