ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε όσα ξέρατε-Πληρωμή με τον μήνα και τσιπάκια

11:21 - 08 Δεκ 2015 | Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε όσα ξέρατε-Πληρωμή με τον μήνα και τσιπάκια
«Παιχνίδι» στα χέρια του υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι τα τέλη κυκλοφορίας καθώς κάθε μέρα εξετάζονται νέοι τρόποι μέτρησης και επιβολής αυτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κατ’ αποκοπήν, ανάλογα δηλαδή με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες.

Έρχεται το τσιπάκι

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στη καθιέρωση ενός νέου «αυτοκόλλητου» που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο τσιπάκι με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το σήμα θα πρέπει να προμηθευτούν υποχρεωτικά τα ΙΧ και τα φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.