ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτο EWG: Κλειδώνει η συμφωνία-Στη Βουλή αύριο τα 13 προαπαιτούμενα

19:07 - 11 Δεκ 2015 | Οικονομία
Έκτακτο EWG: Κλειδώνει η συμφωνία-Στη Βουλή αύριο τα 13 προαπαιτούμενα 1
Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση με τους Θεσμούς-Σήμερα στις 20:00 το απόγευμα το κρίσιμο Euroworking Group

Μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απογευματινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στόχος φυσικά η επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσει στην καταβολή της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ότι εντός των επόμενων δύο ωρών θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όπως έγινε γνωστό, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο το βράδυ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στις επιτροπές και την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο και με δεδομένη την «κάλυψη» και των 13 προαπαιτούμενων, θα υπάρξει εκταμίευση της υπό-δόσης του ενός δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους, ενώ το μεγάλο «αγκάθι» που λέγεται ασφαλιστικό σύστημα έχει, ούτως ή άλλως, μετατεθεί για τον Ιανουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 11 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.