ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα θέρμανσης: Από Τετάρτη οι αιτήσεις-Ποιοι δικαιούνται, ποιοι το χάνουν

11:00 - 15 Δεκ 2015 | Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης: Από Τετάρτη οι αιτήσεις-Ποιοι δικαιούνται, ποιοι το χάνουν
Την Τετάρτη (16/12) θα ανοίξει, σύμφωνα με το όσα ισχύουν, η εφαρμογή στο TAXISNET για το επίδομα θέρμανσης έτσι ώστε οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Η ποσότητα του πετρελαίου που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι θα είναι μειωμένη κατά 20%, ενώ το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί υπολογίζεται στα 0,25 ευρώ κάθε λίτρο κατανάλωσης, του δικαιούμενου ορίου ανώτατης κατανάλωσης.

Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα είναι για αγορές από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την 30 Απριλίου 2016, μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου 2016.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης 2015 – 2016 είναι όσοι έχουν:

α) Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο και 20.000 για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και

β) Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 Ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

«Ψαλίδι» στο επίδομα θέρμανσης προβλέπει μια κρυφή διατύπωση στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας, βάσει της οποίας αν διαπιστωθεί υπέρβαση της δαπάνης, τότε το υπουργείο δύναται να μοιράσει αναλογικά το ποσό στους δικαιούχους.

Mε απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάθε δικαιούχος να μείνει …εκτός νυμφώνος, εάν το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ εξαντληθεί ακόμα και χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις. Με βάση τη συγκεκριμένη διατύπωση, μπορεί το υπουργείο να διανείμει το υπόλοιπο κονδύλι αναλογικά χορηγώντας μικρότερα ποσά στους δικαιούχους.

Πόσα λίτρα δικαιούστε ανά γεωγραφική περιοχή

Στην Α΄ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 2.500 το χρόνο

Στην Β΄ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρου) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 1.500.

Στην Γ΄ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 800.

Στην Δ΄ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 500.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.