ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: «Παιχνίδια» της κυβέρνησης με το Ελληνικό-Που μεταφέρονται οι μετανάστες

11:51 - 15 Δεκ 2015 | Οικονομία
Μεταναστευτικό: «Παιχνίδια» της κυβέρνησης με το Ελληνικό-Που μεταφέρονται οι μετανάστες
Όπου φυσάει ο άνεμος φαίνεται πως πάει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα-Ενώ αρχικά υπήρχε η διαρροή ότι θα στηνόταν καταυλισμός προσφύγων στις παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση άλλαξε με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι αυτή η πρόταση θα αποσυρθεί και κατά πληροφορίες θα επιλεγεί η λύση των εγκαταστάσεων του χόκεϊ πάλι στο Ελληνικό.

Ανακοινώνει το απόγευμα ο Μουζάλας

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του παραλιακού τόξου έκανε λόγο για «προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους» και παρέπεμψε σε νέες ανακοινώσεις το απόγευμα.

«Σήμερα η συνάντηση με τους δημάρχους τους οποίους αφορά το πρόβλημα του Ελληνικού σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση αποδεκτή από όλους. Εγινε μια πολύ καλή δουλειά, ευχαριστώ τους δημάρχους οι οποίοι έδειξαν μια πολύ καλή διάθεση, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση κι αυτή είναι και η διάθεση του υπουργείου και της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή τα υπουργεία μας θα δουλέψουν κάποιες προτάσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν κάποια πράγματα και το απόγευμα θα είμαστε σε θέση να τις ανακοινώσουμε. Στόχος να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, πράγμα το οποίο σημαίνει μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που και θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάτι που ήδη οι μας έχουν βοηθήσει δίνοντας το γήπεδο του χόκεϊ, και συγχρόνως αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανησυχίες των κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις και καταυλισμούς μόνιμους να μην έχουν καμια βάση πραγματικότητας. Πιστευω ότι αυτή η συνεργασία με τους δημάρχους θα είναι ένα δείγμα στο πώς οργανώνονται αυτές οι δουλειές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ναι μεν… αλλά»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος αν και «συνυπογράφει» το θετικό κλίμα της συνάντησης με τον Γιάννη Μουζάλα, δεν παρέλειψε να τονίσει την προχειρότητα των αποφάσεων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση σχετικά με την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Ξεκαθάρισε δε πως η επιλογή του Ελληνικού και συγκεκριμένα οι παλιές αποθήκες της Αεροπορίας, είναι τελείως ακατάλληλος χώρος για να μείνει ο οποιοσδήποτε (ανεξάρτητα εάν είναι πρόσφυγας ή όχι), τόσο από θέμα υγιεινής όσο και από θέμα ασφάλειας. Χαρακτήρισε δε το ενδεχόμενο μεταφοράς των ανθρώπων εκεί ως: «Απάνθρωπο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.