ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «μουλωχτά» ο Τσιρώνης ακυρώνει ΣΔΙΤ απορριμμάτων

17:03 - 15 Δεκ 2015 | Οικονομία
Στα «μουλωχτά» ο Τσιρώνης ακυρώνει ΣΔΙΤ απορριμμάτων
Τα ώριμα έργα ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων επιχειρεί να μπλοκάρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης με την προσθήκη σχετικού άρθρου στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Στην ουσία, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η διάταξη καταργεί το δικαίωμα υπογραφής σύμβασης και τα έργα μένουν στον «αέρα».

Ειδικότερα, στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου και υπό τον τίτλο «αρμοδιότητες υλοποίησης έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων», προβλέπεται πως «η παράγραφος 11, του άρθρου 17, του νόμου 4071/12, καταργείται». Η υπό κατάργηση παράγραφος σημειώνει ότι «αρμοδιότητες ΦΟΣΔΑ που έχουν ανατεθεί σε άλλο νομικό πρόσωπο κατά τις διατάξεις της παραγράφου 5 του νόμου 3536/07 όπως ισχύει, εξακολουθούν να ασκούνται από αυτό για όσο χρόνο προβλέπεται από την ισχύουσα απόφαση ανάθεσης».

Πρακτικά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη συγκεκριμένη διάταξη επιχειρείται να ακυρωθούν τα ώριμα έργα ΣΔΙΤ σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ηλεία, δεδομένου ότι μόνον οι ΦΟΣΔΑ (σ.σ. φορέας διαχείρισης απορριμμάτων) μπορούν να διαχειρίζονται τα απορρίμματα, δηλαδή ούτε η Περιφέρεια Ηπείρου ούτε ο διαδημοτικός φορέας που έχει συσταθεί στην Ηλεία. Και μάλιστα, όπως λένε στην αγορά, ο υπουργός το κάνει αυτό «στα κρυφά», με διάταξη που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου με τα νέα προαπαιτούμενα.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 15 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.